Putin priprema paket za Srbiju vredan nekoliko stotina miliona evra

Bez autora
Nov 15 2018

Predsednik Rusije Vladimir Putin priprema specijalni paket za Srbiju sa najmanje 20 strateških sporazuma koji će biti predstavljen sredinom januara u Beogradu, prilikom njegovog susreta s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Taj aranžman, vredan nekoliko stotina miliona evra, obuhvata ozbiljne investicije u infrastrukturu, energetski sektor, poljoprivredu, odbrambeni sistem, obrazovanje i turizam, prenosi list. Kako se navodi, njegovi najvažniji delovi trebalo bi da budu ugovori o izgradnji železničkih koridora, priključenje Srbije na gasovod "Turski tok", isporuka tenkova T-72 i protivvazdušnih raketa, izvoz domaćih prehrambenih prozvoda u Rusiju.

Putin priprema paket za Srbiju vredan nekoliko stotina miliona evraPredsednik Rusije Vladimir Putin priprema specijalni paket za Srbiju sa najmanje 20 strateških sporazuma koji će biti predstavljen sredinom januara u Beogradu, prilikom njegovog susreta s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, pišu danas Večernje novosti.

Taj aranžman, vredan nekoliko stotina miliona evra, obuhvata ozbiljne investicije u infrastrukturu, energetski sektor, poljoprivredu, odbrambeni sistem, obrazovanje i turizam, prenosi list.

Kako se navodi, njegovi najvažniji delovi trebalo bi da budu ugovori o izgradnji železničkih koridora, priključenje Srbije na gasovod "Turski tok", isporuka tenkova T-72 i protivvazdušnih raketa, izvoz domaćih prehrambenih prozvoda u Rusiju.

List pödseća da će Putin tokom posete Srbiji Vučiću uručiti Orden Svetog Aleksandra Nevskog, znamenje koje se prvi put posle 100 godina dodeljuje jednom srpskom državniku. Poslednji koji je dobio to visoko odličje bio je nekadašnji srpski i jugoslovenski premijer Nikola Pašić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik