Ilon Mask najavio "Teslakilu", proizvođači se pobunili: Tekila mora da se pravi u meksičkim državama

Bez autora
Nov 16 2018

Meksičko Udruženje proizvođača tekile negodovali su posle najave Ilona Maska da želi da lansira tekilu. Posle Maskovog tvita da Teslaquila dolazi uskoro, oglasilo se meksičko Regulatorno veće za tekilu.Kako navode u saopštenju, "teslaquila" asocira na "tequila", a taj je brend zaštićen. Osim toga, da bi piće moglo da se nazove tekilom, mora da zadovolji niz zahteva, podseća CRT, među kojima je i da piće mora biti proizvedeno u meksičkim državama. Međutim, navodi se da je kompanija Tesla podnela zahtev za registraciju Teslaquile kao "destilovanog likera od agave" i "destilovanog likera od plave agave". Slični zahtevi podneti su i u Meksiku, EU i Jamajci.

Ilon Mask najavio "Teslakilu", proizvođači se pobunili: Tekila mora da se pravi u meksičkim državamaMeksičko Udruženje proizvođača tekile negodovali su posle najave Ilona Maska da želi da lansira tekilu. Posle Maskovog tvita da Teslaquila dolazi uskoro, oglasilo se meksičko Regulatorno veće za tekilu (CRT).

Kako navode u saopštenju, "teslaquila" asocira na "tequila", a taj je brend zaštićen.

Osim toga, da bi piće moglo da se nazove tekilom, mora da zadovolji niz zahteva, podseća CRT, među kojima je i da piće mora biti proizvedeno u meksičkim državama.

Rojters međutim navodi da je kompanija Tesla podnela zahtev za registraciju Teslaquile kao "destilovanog likera od agave" i "destilovanog likera od plave agave". Slični zahtevi podneti su i u Meksiku, EU i Jamajci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik