Tomosovi radnici nisu dobili plaće, traže stečaj

Bez autora
Nov 27 2018

Radnici Tomosa protekloga su tjedna uložili prijedlog za stečaj kompanije, potvrdio je sindikalist Sašo Ristič. Radnici su tako postupili nakon što nisu dobili plaće, doprinose, regres, a u nekim slučajevima niti pomoć solidarnosti. Takav korak Rističa nije iznenadio, no žao mu je što se takvo što događa jer je Tomos kompanija s dugogodišnjom tradicijom i međunarodno priznatom robnom markom. Direktor i vlasnik Tomosa Iztok Pikl nije želio komentirati ove informacije jer tvrdi da prijedlog još nije vidio. Tvrdi kako kompanija još nije zrela za stečaj. Prije nekoliko tjedana pisali smo kako je Pošta Slovenije zaustavila dubinski pregled poslovanja Tomosa i odustala od daljnjih koraka povezanih s kapitalnim ulaskom u kopersku kompaniju.

Tomosovi radnici nisu dobili plaće, traže stečajRadnici Tomosa protekloga su tjedna uložili prijedlog za stečaj kompanije, potvrdio je za STA sindikalist Sašo Ristič. Radnici su tako postupili nakon što nisu dobili plaće, doprinose, regres, a u nekim slučajevima niti pomoć solidarnosti.

Takav korak Rističa nije iznenadio, no žao mu je što se takvo što događa jer je Tomos kompanija s dugogodišnjom tradicijom i međunarodno priznatom robnom markom.

Direktor i vlasnik Tomosa Iztok Pikl nije želio komentirati ove informacije jer tvrdi da prijedlog još nije vidio. Tvrdi kako kompanija još nije zrela za stečaj.

Prije nekoliko tjedana pisali smo kako je Pošta Slovenije zaustavila dubinski pregled poslovanja Tomosa i odustala od daljnjih koraka povezanih s kapitalnim ulaskom u kopersku kompaniju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik