Cengiz eliminiran iz utrke za gradnju tunela Karavanke

Bez autora
Dec 03 2018

Turska kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret isključena je iz tenderske procedure za izgradnju druge cijevi tunela Karavanke. Razlog je, između ostalog, neadekvatan dokaz, a problem je također i kazna jednog od rukovoditelja kompanije. Društvo za autoceste Republike Slovenije je krajem srpnja za izvođača radova za izgradnji druge cijevi tunela Karavanke izabralo spomenutu tursku kompaniju, čija je ponuda od 89,3 milijuna eura bez PDV-a bila znatno jeftinija od ostalih osam ponuda. Tri neizabrana izvođača radova - Kolektor CPG, Euro-Asfalt Sarajevo i Gorenjska - potom su podnijeli zahtjev za reviziju. Kolektor CGP, koji je zajedno sa Rikom i turskim Yapi Merkezijem za izgradnju tunela ponudio 109,4 milijuna eura, zahtjev za reviziju je podnio sredinom avgusta.

Cengiz eliminiran iz utrke za gradnju tunela KaravankeTurska kompanije Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret isključena je iz tenderske procedure za izgradnju druge cijevi tunela Karavanke, neslužbeno je izvijestila Televizija Slovenije.

Razlog je, između ostalog, neadekvatan dokaz, a problem je također i kazna jednog od rukovoditelja kompanije.

Društvo za autoceste Republike Slovenije (DARS) je krajem srpnja za izvođača radova za izgradnji druge cijevi tunela Karavanke izabralo spomenutu tursku kompaniju, čija je ponuda od 89,3 milijuna eura bez PDV-a bila znatno jeftinija od ostalih osam ponuda. Tri neizabrana izvođača radova - Kolektor CPG, Euro-Asfalt Sarajevo i Gorenjska - potom su podnijeli zahtjev za reviziju.

Kolektor CGP, koji je zajedno sa Rikom i turskim Yapi Merkezijem za izgradnju tunela ponudio 109,4 milijuna eura, zahtjev za reviziju je podnio sredinom avgusta.

Nešto kasnije, zahtjev podnosi i kompanija Euro-Asfalt iz Sarajeva koja je za drugu cijev tunela ponudila 106,3 milijuna eura, a neposredno prije isteka roka za reviziju žalile su se i građevinske kompanije Gorenjska i češka Metrostava, koje su u zajedničkom nastupu dale drugu najpovoljniju ponudu u iznosu od 104,4 milijuna eura.

Ako komisija doista isključi tursku ponudu, stručna komisija Društva za autoceste Republike Slovenije će morati ispitati preostale ponude.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik