Neosnovan zahtev za odštetu izvođača radova na deonici Ub–Lajkovac

Bez autora
Dec 05 2018

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije Saša Stojanović izjavio je danas da je neosnovan odštetni zahtev grupe izvođača radova na deonici Ub–Lajkovac, od kojih je Ministarstvo naplatilo bankarske garancije u iznosu od 342 miliona dinara.Stojanović je u izjavi novinarima u kampu “Koridora Srbije” u mestu Kržince, u blizini auto-puta na Koridoru 10, rekao da će Ministarstvo razmisliti o tome da li će bilo kako odreagovati po pitanju ovog zahteva. On je dodao da ukoliko su izvođači nezadovoljni postupanjem države imaju mogućnost da traže zaštitu prava na sudu. Izvođači radova na deonici Ub–Lajkovac, preduzeća "Putevi Užice" i "Planum”, podneli su odštetni zahtev u iznosu od 728,7 miliona dinara.

Neosnovan zahtev za odštetu izvođača radova na deonici Ub–LajkovacPomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije Saša Stojanović izjavio je danas da je neosnovan odštetni zahtev grupe izvođača radova na deonici Ub–Lajkovac, od kojih je Ministarstvo naplatilo bankarske garancije u iznosu od 342 miliona dinara.

Stojanović je u izjavi novinarima u kampu “Koridora Srbije” u mestu Kržince, u blizini auto-puta na Koridoru 10, rekao da će Ministarstvo razmisliti o tome da li će bilo kako odreagovati po pitanju ovog zahteva.

On je dodao da ukoliko su izvođači nezadovoljni postupanjem države imaju mogućnost da traže zaštitu prava na sudu.

Izvođači radova na deonici Ub–Lajkovac, preduzeća "Putevi Užice" i "Planum”, podneli su odštetni zahtev u iznosu od 728,7 miliona dinara, precizirao je pomoćnik ministra.

Prema njegovim rečima, pomenute firme napravile su propuste u izgradnji i dozvolile da auto-put koji nije u upotrebi propadne jer je za njegovu izgradnju umesto šljunka korišćeno blato i glina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik