OPEK i Rusija nadomak odluke o smanjenju proizvodnje nafte

Bez autora
Dec 06 2018

Komitet za monitoring Organizacije zemalja izvoznica nafte i partneri naftnog kartela, poput Rusije, saglasili su se danas u pogledu potrebe za smanjenje proizvodnje nafte u 2019. godini, izjavila su dva izvora upoznata sa situacijom.Komitet, poznatiji kao Zajednički ministarski komitet za monitoring, u čijem sastavu su, između ostalog, Saudijska Arabija i Rusija, sastao se danas u Beču, dan uoči sastanka članova OPEK-a u Beču. Saudijska Arabija nastoji da ubedi Rusiju da, zajedno sa OPEK-om, značajno smanji proizvodnju u narednoj godini, kako bi se zaustavio pad cena nafte i sprečio novi višak ponude na svetskom tržištu.

OPEK i Rusija nadomak odluke o smanjenju proizvodnje nafteKomitet za monitoring Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i partneri naftnog kartela, poput Rusije, saglasili su se danas u pogledu potrebe za smanjenje proizvodnje nafte u 2019. godini, izjavila su dva izvora upoznata sa situacijom.

Komitet, poznatiji kao Zajednički ministarski komitet za monitoring, u čijem sastavu su, između ostalog, Saudijska Arabija i Rusija, sastao se danas u Beču, dan uoči sastanka članova OPEK-a u Beču, prenosi Rojters.

Saudijska Arabija nastoji da ubedi Rusiju da, zajedno sa OPEK-om, značajno smanji proizvodnju u narednoj godini, kako bi se zaustavio pad cena nafte i sprečio novi višak ponude na svetskom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik