Bosanskohercegovački “kralj nafte” prodaje milionsku imovinu

Bez autora
Feb 25 2019

Prvi put se oglašava prodaja benzinske pumpe u Maglaju po početnoj cijeni od 750 hiljada maraka. Procijenjena vrijednost nekretnine je 1,5 miliona KM. Također se prvi put oglašava prodaja poslovne zgrade – Auto salon u Busovači, po početnoj cijeni od 926 hiljada KM. Sudski vještak je ovu nekretninu procijenio na 1,8 miliona KM. Oglašava se i prodaja upravne zgrade u Maglaju po početnoj cijeni od 241 hiljadu maraka. Na prodaju se, drugi put, nudi benzinska pumpa u Živinicama sa zemljištem i objektima, procijenjene vrijednosti od 1,2 miliona KM, a po početnoj cijeni od 421 hiljadu KM. Nudi se i stambeno-poslovni objekat u Živinicama procijenjen na oko 2,1 miliona KM, a po početnoj cijeni od 719 hiljada. Još jedan poslovni objekat u Živnicama je na prodaju, a riječ je o skladištu sa zemljištem koji se prodaju po početnoj cijeni od 709 hiljada, iako je procijenjena vrijednost oko 2,1 miliona KM.

Bosanskohercegovački “kralj nafte” prodaje milionsku imovinuPrvi put se oglašava prodaja benzinske pumpe u Maglaju po početnoj cijeni od 750 hiljada maraka. Procijenjena vrijednost nekretnine je 1,5 miliona KM.

Također se prvi put oglašava prodaja poslovne zgrade – Auto salon u Busovači, po početnoj cijeni od 926 hiljada KM. Sudski vještak je ovu nekretninu procijenio na 1,8 miliona KM.

Oglašava se i prodaja upravne zgrade u Maglaju (robni centar) po početnoj cijeni od 241 hiljadu maraka (procijenjena vrijednost 483 hiljade KM).

Na prodaju se, drugi put, nudi benzinska pumpa u Živinicama sa zemljištem i objektima, procijenjene vrijednosti od 1,2 miliona KM, a po početnoj cijeni od 421 hiljadu maraka.

Nudi se i stambeno-poslovni objekat u Živinicama procijenjen na oko 2,1 miliona maraka, a po početnoj cijeni od 719 hiljada.

Još jedan poslovni objekat u Živnicama je na prodaju, a riječ je o skladištu sa zemljištem koji se prodaju po početnoj cijeni od 709 hiljada, iako je procijenjena vrijednost oko 2,1 miliona KM.

Još jedan poslovni objekat – skladište sa zemljištem u Živinicama prodaje se po sličnoj cijeni od 735 hiljada KM (procijenjena vrijednost 2,2 miliona KM).

Ostalo zemljište u Živinicama prodaju se za 75 hiljada maraka.

Oglašena je i ponovna prodaja bivše fabrike žerseja u Gradišci za 929 hiljada KM, što je trećina procijenjene vrijednosti.

Prodaju se i poslovni objekti i zemljište u Gradačcu za 1,5 miliona KM, što je takođe trećina procijenjene vrijednosti od oko 4,5 miliona.

Nudi se i stambeno-poslovna zgrada u Žepču po početnoj cijeni od oko milion KM (procijenjena vrijednost 3,2 miliona), dok se privredna zgrada u Žepču, Ljeskovica, nudi po početnoj cijeni od 318 hiljada.

Još jedna privredna zgrada – proizvodna hala – u Žepču, Ljeskovica, prodaje se po početnoj cijeni od 1,2 miliona KM (trećina procijenjene vrijednosti).

Privredna zgrada u Maglaju ponuđena je po početnoj cijeni od 533 hiljade KM.

Prodaja 25. marta

Prodaja imovine javnim nadmetanjem održat će se 25. marta s početkom u 13 sati u Zenici, u uredu notara Elze Dilber.

Inače, vlasnik kompanije Zovko Oil je Marinko Zovko, koji je dospio u žižu regionalne javnosti nakon što je u decembru prošle godine uhapšen u Srbiji jer je vozio 245 kilometara na sat.

Mediji, koji su Zovka nazvali bosanskim kraljem nafte, naveli su da je poznat po burnom životu.

Zovko Oil je jedna od kompanija u vlasništvu porodice Zovko.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik