Mirko Tuš se povukao, vođenje kompanije prepustio sinu

Bez autora
Mar 05 2019

Osnivač grupe Tuš, Mirko Tuš, predao je svoje mjesto upravi svoje tvrtke, Andražu Tušu, i odlazi u mirovinu gdje će se potpuno posvetiti dugotrajnom oporavku nakon teške ozljede kralježnice, koju je zadobio u teškoj nesreći. Andraž Tuš već dugi niz godina dio je tvrtke na različitim funkcijama, izjavila je danas STA u Engrotušu. Nakon studija na poslovnom fakultetu u SAD-u, Andraž Tuš stekao je iskustvo u Tuš grupi kao direktor marketinga, uspostavio održivu strategiju tvrtke te se usredotočio na tehnološki razvoj tvrtke. Kao dio upravljačkog tima, Andraž Tuš će ostvariti dugoročnu strategiju Tuš Grupe, koja je u potpunosti usmjerena na najvažniju djelatnost, odnosno trgovinu.

Mirko Tuš se povukao, vođenje kompanije prepustio sinuOsnivač grupe Tuš, Mirko Tuš, predao je svoje mjesto upravi svoje tvrtke, Andražu Tušu, i odlazi u mirovinu gdje će se potpuno posvetiti dugotrajnom oporavku nakon teške ozljede kralježnice, koju je zadobio u teškoj nesreći.

Andraž Tuš već dugi niz godina dio je tvrtke na različitim funkcijama, izjavila je danas STA u Engrotušu.

Nakon studija na poslovnom fakultetu u SAD-u, Andraž Tuš stekao je iskustvo u Tuš grupi kao direktor marketinga, uspostavio održivu strategiju tvrtke te se usredotočio na tehnološki razvoj tvrtke. Kao dio upravljačkog tima, Andraž Tuš će ostvariti dugoročnu strategiju Tuš Grupe, koja je u potpunosti usmjerena na najvažniju djelatnost, odnosno trgovinu.

Prvu trgovinu, koju je otvorio Mirko i njegova supruga Tanja Tuš, otvorila je pod markom Tuš prije 30 godina. Grupa Tuš ima više od 3100 zaposlenika i povezuje više od 100.000 radnih mjesta u Sloveniji.

Njihova prodajna mreža sastoji se od 100 trgovina i supermarketa, drugog po veličini lanca lijekova u zemlji sa 42 poslovnice, šest Tush Cash & Carry prodajnih mjesta, online trgovine za poslovne korisnike Tush Cash & Carry i četiri Tuš Planeta, koji ukupno imaju više od tri milijuna kupaca mjesečno.

Financijski menadžment Republike Slovenije (Furs), u vlasničkom udjelu Mirka Tuša u Tuš Holdingu, koji je jedini vlasnik Engrotuša, registrirao je založno pravo kako bi osigurao ispunjenje porezne obveze u iznosu od 6,53 milijuna eura. Time je također zabranio držanje tog poslovnog udjela.

Iako su se prošle godine pojavile informacije da je Tuš Holding pod pritiskom banaka podnio tužbu protiv Mirka Tuša za otplatu zajmova od oko 26 milijuna eura, tvrtka to demantira i kaže da nije podnijela tužbu protiv jedinog dioničara za otplatu kredita, jer do sada nijedna strana nije prekršila ugovorne uvjete.

Zajam nikada nije otpisan, a poduzeće još uvijek ima potraživanje prema dioničaru, koji je dužan nadoknaditi ga, dodajući da svi vjerovnici banaka uvijek znaju za postojanje tog kredita.

Tuš Holding je također naglasio da je Tuš grupa u posljednjih deset godina platila bankama 300 milijuna eura na temelju ugovora i dogovora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik