Nadzorni odbor odlučuje o prodaji Abanke

Bez autora
Jun 19 2019

Nadzorni odbor slovenačkog državnog holdinga trebalo bi da donese odluku o prodaji Abanke, poslednje velike banke koja je još uvek u državnom vlasništvu. Ta odluka trebalo je da bude doneta u ponedeljak, međutim ta sednica je odložena kako bi članovi odbora mogli temeljno da ispitaju veliku količinu materijala koji predstavlja osnovu za donošenje odluka, objasnila je glavni supervizor Karmen Ditner. Kako se navodi, glavna dilema je da li će nadzorni odbor dati svoje odobrenje za prodaju Abanke, ili će tu odluku prepustiti Vladi Slovenije. Abanka trebalo bi da bude privatizovana do kraja meseca i taj postupak je išao po planu sve dok slovenački premijer Marjan Šarec nije stavio sumnju, odnosno napisao na Tviteru da Nadzorni odbor treba da razmisli o toj odluci. Ponude za Abanku podnele su mariborska banka NKBM, mađarska OTP i, navodi STA, AIK banka iz Srbije, a prema nezvaničnim podacima, ponude se kreću oko 500 miliona evra.

Nadzorni odbor odlučuje o prodaji AbankeNadzorni odbor slovenačkog državnog holdinga trebalo bi da donese odluku o prodaji Abanke, poslednje velike banke koja je još uvek u državnom vlasništvu.

Ta odluka trebalo je da bude doneta u ponedeljak, međutim ta sednica je odložena kako bi članovi odbora mogli temeljno da ispitaju veliku količinu materijala koji predstavlja osnovu za donošenje odluka, objasnila je glavni supervizor Karmen Ditner, prenosi STA.

Kako se navodi, glavna dilema je da li će nadzorni odbor dati svoje odobrenje za prodaju Abanke, ili će tu odluku prepustiti Vladi Slovenije.

Abanka trebalo bi da bude privatizovana do kraja meseca i taj postupak je išao po planu sve dok slovenački premijer Marjan Šarec nije stavio sumnju, odnosno napisao na Tviteru da Nadzorni odbor treba da razmisli o toj odluci.

Kako prenosi agencija, ponude za Abanku podnele su mariborska banka NKBM, mađarska OTP i, navodi STA, AIK banka iz Srbije, a prema nezvaničnim podacima, ponude se kreću oko 500 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik