Atlantska plovidba ni ove godine neće isplatiti dividendu

Bez autora
Jun 25 2019

Uprava Atlantske plovidbe iz Dubrovnika predložila je svojim dioničarima neisplatu dividende za 2018. i zadržavanje dobiti u tvrtki. O tim i drugim prijedlozima Uprave dioničari Atlantske plovidbe odlučivat će na Skupštini sazvanoj za 14. kolovoz ove godine. Uprava Atlantske plovidbe predložila je za Skupštinu dioničara čak 15 točaka, među kojima su i prijedlog statuta tvrtke, izvješće Uprave o stjecanju vlastitih dionica i davanje suglasnosti izvršnim direktorima tvrtke za stjecanje vlastitih dionica. Predloženim statutom Atlantske plovidbe, među ostalim, uvodi se Upravni odbor tvrtke i ograničava na tri člana izabrana na mandat od šest godina, a u njegovoj je nadležnosti, među ostalim, imenovanje glavnog izvršnog i najviše tri izvršna direktora društva.

Atlantska plovidba ni ove godine neće isplatiti dividenduUprava Atlantske plovidbe iz Dubrovnika predložila je svojim dioničarima neisplatu dividende za 2018. i zadržavanje dobiti u tvrtki. O tim i drugim prijedlozima Uprave dioničari Atlantske plovidbe odlučivat će na Skupštini sazvanoj za 14. kolovoz ove godine.

Uprava Atlantske plovidbe predložila je za Skupštinu dioničara čak 15 točaka, među kojima su i prijedlog statuta tvrtke, izvješće Uprave o stjecanju vlastitih dionica i davanje suglasnosti izvršnim direktorima tvrtke za stjecanje vlastitih dionica.

Predloženim statutom Atlantske plovidbe, među ostalim, uvodi se Upravni odbor tvrtke i ograničava na tri člana izabrana na mandat od šest godina, a u njegovoj je nadležnosti, među ostalim, imenovanje glavnog izvršnog i najviše tri izvršna direktora društva. Dubrovački brodar sada vodi peteročlana uprava, od kojih se jedan,Pero Kulaš, trenutni predsjednik Uprave, predlaže u budući Upravni odbor.

Dioničarima dubrovačkog brodara predlaže se davanje ovlasti izvršnim direktorima tvrtke da za račun Atlantske plovidbe otkupljuju dionice tvrtke, ali, stoji u prijedlogu Uprave, ne preko deset posto temeljnog kapitala društva. I prema prijedlogu statuta, temeljni kapital Atlantske plovidbe iznosio bi 418 milijuna i 656 tisuća kuna, a nominalna vrijednost dionice tvrtke i dalje je 300 kuna.

Ako dioničari Atlantske plovidbe podrže prijedlog Uprave o zadržavanju dobiti, bit će to druga godina zaredom neisplate dividende u toj tvrtki. Lani su dioničari izglasali odluku da se dobit tvrtke u 2017. od 81 milijun i 161 tisuće kuna zadrži u tvrtki za pokriće gubitaka iz prethodnih godina.

Najveći pojedinačni dioničar Atlantske plovidbe je Igor Bilbija (10,7 posto dionica tvrtke) koji je predložen u budući Upravni odbor tvrtke. Iza Bilbije po veličini vlasničkog udjela slijede državni Centar za restrukturiranje i prodaju (10,5) te niz pojedinaca ulagača među kojima nijedan nema više od pet posto vlasništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik