Zaključen stečajni postupak u Helios Farosu

Bez autora
Jul 23 2019

Iz Valamar Rivijere u ponedjeljak su izvijestili da je Trgovački sud u Splitu zaključio stečajni postupak u Helios Farosu, pri čemu je ta najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, uplatom uloga, stekla 23,61 posto udjela u hvarskoj tvrtki, a PBZ Croatia osiguranje 70,83 posto. Kako se navodi u obavijesti na Zagrebačkoj burzi, Trgovački sud u Splitu donio je rješenje o zaključenju stečaja nad ugostiteljskom tvrtkom Helios Faros, čime je Valamar stekao puna članska prava kao imatelj 2,28 milijuna dionica, koja čine udio od 23,61 dionica te tvrtke. Iz Valamara podsjećaju da je stečajna upraviteljica Helios Farosa 6. svibnja donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu.

Zaključen stečajni postupak u Helios FarosuIz Valamar Rivijere u ponedjeljak su izvijestili da je Trgovački sud u Splitu zaključio stečajni postupak u Helios Farosu, pri čemu je ta najveća turistička kompanija u Hrvatskoj, uplatom uloga, stekla 23,61 posto udjela u hvarskoj tvrtki, a PBZ Croatia osiguranje 70,83 posto.

Kako se navodi u obavijesti na Zagrebačkoj burzi, Trgovački sud u Splitu donio je rješenje o zaključenju stečaja nad ugostiteljskom tvrtkom Helios Faros, čime je Valamar stekao puna članska prava kao imatelj 2,28 milijuna dionica, koja čine udio od 23,61 dionica te tvrtke.

Iz Valamara podsjećaju da je stečajna upraviteljica Helios Farosa 6. svibnja donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu. Valamar je uplatio ulog i stekao 23,61 posto, a PBZ Croatia osiguranje dioničko društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima je uplatom svog uloga stekao 70,83 posto dionica tog društva.

- Iz tih sredstava namireni su stečajni vjerovnici, pa su se stekli preduvjeti za zaključenje stečajnog postupka nad Helios Farosa, navodi se u priopćenju.

Kroz partnerstvo PBZ CO i Valamara, koji će upravljati hotelsko-turističkim objektima i sadržajima Helios Farosa, započet će nova faza razvoja turizma u Starom Gradu na otoku Hvaru, zaključuje se u priopćenju Valamara.

Inače, Helios Faros je najvažnija hotelska starigradska tvrtka, koja je u stečaju od 2016. godine. Sredinom svibnja 2017. godine Valamar Riviera i PBZ Croatia osiguranje predali su zajedničku ponudu za ulaganje i dokapitalizaciju te tvrtke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik