Uspešna konsolidacija EPS-a i „Srbijagasa“

Bez autora
Oct 10 2019

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Jan Kis Martejn, kao i sa predstavnicima Svetske banke, sa šefom kancelarije u Beogradu Stivenom Ndegvom na čelu. Na sastanku su razmotreni poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Srbijagas“, kao glavnih energetskih stubova naše zemlje. Tom prilikom je obostrano ocenjeno da se ključni ciljevi ostvaruju, pri čemu je naglašena potreba da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara.

Uspešna konsolidacija EPS-a i „Srbijagasa“Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Jan Kis Martejn, kao i sa predstavnicima Svetske banke, sa šefom kancelarije u Beogradu Stivenom Ndegvom na čelu.

Na sastanku su razmotreni poslovanje i realizacija programa konsolidacije preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ i „Srbijagas“, kao glavnih energetskih stubova naše zemlje.

Tom prilikom je obostrano ocenjeno da se ključni ciljevi ostvaruju, pri čemu je naglašena potreba da se nastavi praćenje svih najvažnijih finansijskih, proizvodnih i investicionih parametara.

Takođe, jedna od tema razgovora bila su i buduća rešenja za preduzeće „HIP – Petrohemija“ a.d. Pančevo.

Antić je ocenio da je budućnost te kompanije od izuzetnog značaja i da joj je potreban strateški partner zbog investicija i dugoročnog stabilnog funkcionisanja.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Predić, pomoćnik ministra Ivan Janković, direktor JP EPS Milorad Grčić, predstavnici JP EPS, JP Srbijagas, Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik