Prva ženska zadruga u Pirotu primer dobre prakse

Bez autora
Oct 13 2019

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je da je u naredne tri godine planirano podsticanje privredne aktivnosti kroz zadruge u 100 sela iz pet upravnih okruga na jugu zemlje. Krkobabić, koji je i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, objasnio je prilikom posete Pirotskom upravnom okrugu, da je predviđeno ulaganje u infrastrukturu, seoski, lovni i etno turizam, kao i u kulturne i sportske sadržaje. Obišao je i novoosnovanu zemljoradničku zadrugu "Darovi Lužnice" iz sela Gorčince, kojoj je prošle godine, iz Programa Vlade namenjenog zadrugama, dodeljeno 7,3 miliona dinara za nabavku linije za preradu i pakovanje voćarskih i povrtarskih proizvoda.

Prva ženska zadruga u Pirotu primer dobre prakseMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je danas da je u naredne tri godine planirano podsticanje privredne aktivnosti kroz zadruge u 100 sela iz pet upravnih okruga na jugu zemlje.

Krkobabić, koji je i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, objasnio je prilikom današnje posete Pirotskom upravnom okrugu, da je predviđeno ulaganje u infrastrukturu, seoski, lovni i etno turizam, kao i u kulturne i sportske sadržaje.

On je obišao novoosnovanu zemljoradničku zadrugu "Darovi Lužnice" iz sela Gorčince, kojoj je prošle godine, iz Programa Vlade namenjenog zadrugama, dodeljeno 7,3 miliona dinara za nabavku linije za preradu i pakovanje voćarskih i povrtarskih proizvoda.

Prema njegovim rečima, ova prva ženska zadruga je pravi primer za to kako inicijativa i rad, uz finansijski podsticaj, u pravim rukama daju rezultate.

Direktorka pomenute kompletno ženske zadruge registrovane za organsku proizvodnju Karolina Stamenković ukazala je na značaj ove investicije za njenih 14 članica i 26 kooperanata.

Uz novu opremu, u mogućnosti smo da ostvarimo profit koji pruža finalni proizvod. Ove sezone zadruga je preradila tri tone paprike, 1,5 tonu višanja, tonu paradajza, a uveli smo i HASAP sistem, navela je ona.

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić je naglasila da je ova zadruga primer dobre prakse koja može usporiti pražnjenje seoskih sredina Pirotskog okruga

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik