Kompanija “Yavuz” želi ulagati u općinu Čelić

Bez autora
Jan 21 2020

Turski investitori spremni su u Čelić investirati nekoliko miliona KM i otvoriti fabriku medijapan ploča u ovoj općini na području Tuzlanskog kantona. Ovo je istaknuto tokom prošlosedmične posjete delegacije turske kompanije “Yavuz” i predstavnika kompanije iz Sarajeva i Tuzle.

- Privrednici iz Turske, ali i iz Sarajeva i s područja TK-a spremni su investirati jednim dijelom u povratnička mjesta. U Čelić su spremni da investiraju u manji pogon od 15 do 20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče, kazao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović.

Domaćini turskim investitorima upravo su bili predstavnici nekoliko ministarstava iz Vlade TK-a, dok načelnik Sead Muminović, kako nam je kazao, o posjeti i namjeri turskih investitora zna samo iz medija.

- Oni se uopće nisu obraćali Općini i ne znamo kakvi su im planovi. Mi imamo nekoliko razvojnih projekata, imamo poslovnu zonu i dosta prostora za eventualno nove pogone, imamo dosta napuštenog prostora, što je dobra osnova za investitore, ali ne znamo hoće li od ovoga išta biti, kazao nam je načelnik Muminović.

Svaka prilika za investiciju u Čelić, prema mišljenju ministra privrede TK-a Asmira Hasića, svakako je dobrodošla.

- Nadam se da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti jednu dobru poslovnu saradnju i doprinijeti stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, rekao je ministar Hasić.

Planovi

Iako još nije poznato kada bi došlo do konkretnih ulaganja, kao ni to koji su ostali poslovni projekti za koje su turski investitori zainteresovani, jedan od gostiju, Mustaf Yavuz, direktor i vlasnik firme “Yavuz” iz Turske, kazao je kako planovi postoje.

- Planiramo investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi smo za nekom farmom ili nečim sličnim, kazao je Yavuz tokom posjete Čeliću.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik