Poslije krušaka otkup i drugog voća

Bez autora
Aug 28 2016

Preduzeća u RS koja se bave preradom voća i povrća, osim krušaka, u narednom periodu će otkupiti i ostale količine tržišnog viška drugog voća.Navodi se to u informaciji o proizvodnji i plasmanu voća i povrća ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Steve Mirjanić, koja je juče usvojena na sjednici Vlade RS. Vlada je usvojila i informaciju o inicijativi Ambasade Francuske u BiH za podršku projektu "Jahorina Resort Development Project Preparation", u okviru priprema za organizaciju Evropskih omladinskih igara.

Poslije krušaka otkup i drugog voćaPreduzeća u RS koja se bave preradom voća i povrća, osim krušaka, u narednom periodu će otkupiti i ostale količine tržišnog viška drugog voća.

Navodi se to u informaciji o proizvodnji i plasmanu voća i povrća ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Steve Mirjanić, koja je juče usvojena na sjednici Vlade RS.

Vlada je usvojila i informaciju o inicijativi Ambasade Francuske u BiH za podršku projektu "Jahorina Resort Development Project Preparation", u okviru priprema za organizaciju Evropskih omladinskih igara.

Na dnevnom redu jučerašnje sjednice bio je i prijedlog odluke o stavljanju van snage odluke o prodaji 64,9 odsto akcija Rudnika željezne rude "Ljubija" iz Prijedora, a predsjednik RS Milorad Dodik juče je u Zvorniku rekao da se nije odustalo od prodaje već da su u toku procedure i gleda se šta je najbolje za Srpsku.

- Moramo da vidimo šta je najbolje za RS, ne samo da dobije novac, već i da očuva radna mjesta i značaj takve vrste proizvodnje u regionu - rekao je Dodik i dodao da postoje dva zainteresovana kupca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik