Ponovo blokirano povećanje akciza na gorivo i alkohol

Bez autora
Dec 04 2016

Predstavnici Federacije BiH /FBiH/ blokirali su usvajanje zakona o akcizama na današnjoj sjednici Upravnog odbora UIO BiH i samim tim blokirali cijeli proces usvajanja zakona kao jedne od prethodnih mjera na koje se BiH dodatnim pismom namjere obavezala prema MMF-u, izjavio je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.On je pojasnio da predstavnici FBiH imaju primjedbe na zakon o uplatama na jedinstevni račun sredstava. Na sjednici danas nije bilo saglasnosti. Možemo reći da se, nažalost, nalazimo u jednoj potpunoj blokadi. Do sada nije bilo problema kako da izgleda zakon o akcizama BiH. Veoma žalosna situacija i zato možemo reći da je aranžman sa MMF sasvim sigurno blokiran, istakao je Tegeltija za Radio Republike Srpske.

Ponovo blokirano povećanje akciza na gorivo i alkoholPredstavnici Federacije BiH /FBiH/ blokirali su usvajanje zakona o akcizama na današnjoj sjednici Upravnog odbora UIO BiH i samim tim blokirali cijeli proces usvajanja zakona kao jedne od prethodnih mjera na koje se BiH dodatnim pismom namjere obavezala prema MMF-u, izjavio je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija.

On je pojasnio da predstavnici FBiH imaju primjedbe na zakon o uplatama na jedinstevni račun sredstava.

"Na sjednici danas nije bilo saglasnosti. Možemo reći da se, nažalost, nalazimo u jednoj potpunoj blokadi. Do sada nije bilo problema kako da izgleda zakon o akcizama BiH. Veoma žalosna situacija i zato možemo reći da je aranžman sa MMF sasvim sigurno blokiran", istakao je Tegeltija za Radio Republike Srpske.

On je podsjetio je da je dodatnim pismom namjere MMF-u definisano prethodno usvajanje zakona o akcizama u BiH, kojim je trebalo da se definiše plaćanje dodatnih sredstava za izgradnju autoputeva i puteva u RS-u i Federaciji.

U skladu sa tim pripremljen je zakon o akcizama i dva prateća zakona, koji su trebali da budu usvojeni danas na sjednici Upravnog odbora UIO BiH i upućeni Savjetu ministara BiH na usvajanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik