Unapređenje saradnje sa Kinom u oblasti turizma

Bez autora
Dec 05 2016

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti turizma. Ambasador Kine je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbiju posećuje sve više kineskih turista, dodajući da bi otvaranje direktne avio-linije dodatno povećalo turistički promet između dve zemlje. Ljajić je istakao da je Srbija imala izuzetno uspešan nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Šangaju, gde je 90 turoperatora iz Kine pokazalo interesovanje za dovođenje turista u Srbiju, kojima je, pored ostalih programa, predstavljena ruta „putevima Valtera“. Ova ruta povezuje više gradova u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH), značajnih za život i rad proslavljenog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Unapređenje saradnje sa Kinom u oblasti turizmaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o unapređenju saradnje dveju zemalja u oblasti turizma.

Ambasador Kine je tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog toga što Srbiju posećuje sve više kineskih turista, dodajući da bi otvaranje direktne avio-linije dodatno povećalo turistički promet između dve zemlje.

Ljajić je istakao da je Srbija imala izuzetno uspešan nastup na Međunarodnom sajmu turizma u Šangaju, gde je 90 turoperatora iz Kine pokazalo interesovanje za dovođenje turista u Srbiju, kojima je, pored ostalih programa, predstavljena ruta „putevima Valtera“.

Ova ruta povezuje više gradova u Srbiji i Bosni i Hercegovini (BiH), značajnih za život i rad proslavljenog glumca Velimira Bate Živojinovića.

Mančang je tokom sastanka uputio zvanični poziv Ljajiću da Srbija bude država partner na međunarodnom privredno-trgovinskom sajmu „Put svile“ u kineskoj provinciji Šansi.

Takođe, on je dodao da će Kina u potpunosti pokriti troškove učešća Srbije na pomenutom sajmu, na kojem učestvuju izlagači iz čitavog sveta, navodi se u saopštenju Kabineta potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik