Ima samo 26 godina, a na računu milijarde dolara

Bez autora
Mar 23 2017

John Collison irski je saosnivač firme za digitalno plaćanje Stripe kojeg je Forbes proglasio najmlađim milijarderom na svijetu koji je samostalno stekao svoje bogatstvo. Vrijednost njegove kompanije iznosi 9.2 milijarde dolara i dovela je braću Collison na sam vrh milijardera koji su sami stekli svoje bogatstvo.Collison i njegov brat Patrick počeli su se baviti kodiranjem još kao djeca, takmičili se jedan protiv drugog kako bi savladali zanat. Prije nego su osnovali kompaniju Stripe, braća su još u tinejdžerskim danima osnovali firmu Auctomatic koju su prodali 2008. godine za 5 miliona dolara.

Ima samo 26 godina, a na računu milijarde dolaraJohn Collison irski je saosnivač firme za digitalno plaćanje Stripe kojeg je Forbes proglasio najmlađim milijarderom na svijetu koji je samostalno stekao svoje bogatstvo, prenosi Time.

Vrijednost njegove kompanije iznosi 9.2 milijarde dolara i dovela je braću Collison na sam vrh milijardera koji su sami stekli svoje bogatstvo.

"Collison i njegov brat Patrick počeli su se baviti kodiranjem još kao djeca, takmičili se jedan protiv drugog kako bi savladali zanat", piše Forbes.

Prije nego su osnovali kompaniju Stripe, braća su još u tinejdžerskim danima osnovali firmu Auctomatic koju su prodali 2008. godine za 5 miliona dolara.

"Ne biste trebali graditi sve od početka potpuno sami. Stripe vam može dati infrastrukturu za nešto što bi inače bilo kompleksno odraditi", rekao je Collison u intervjuu za Forbes.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik