Bio-base u februaru nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžer

Bez autora
Jan 26 2011

Sarajevska konsultantska kuća Bio-base i u ovoj godini nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžer, a prvi seminar o temi "HACCP sistem i njegova implementacija" bit će održan od 14. do 18. februara. Edukativni program za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom) traje već četiri godine i podržan je od Federalnog ministarstva okoliša i turizma. HACCP kao sistem kontrole sigurnosti hrane reguliran je Zakonom o hrani i Zakonom o veterinarstvu i jedan je od preduvjeta za izvoz na tržište EU. HACCP je uvijek u zaštiti zdravlja potrošača i to znači da firme s tim sistemom postaju konkurentnije na tržištu. Do sada je ovu edukaciju prošlo više od 350 osoba iz BiH, a u posljednje vrijeme interes iskazuju i osobe iz susjednih zemalja. Po završetku edukacije polaznicima se dodjeljuju certifikati.

Bio-base u februaru nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžerSarajevska konsultantska kuća Bio-base i u ovoj godini nastavlja edukaciju za zvanje HACCP menadžer, a prvi seminar o temi "HACCP sistem i njegova implementacija" bit će održan od 14. do 18. februara, potvrdila je Feni Belinda Vazda iz Uprave Bio-base.

Edukativni program za zvanje HACCP menadžer (savjetnik za kontrolu zdravstvene ispravnosti hrane i bolesti prenosivih hranom) traje već četiri godine i podržan je od Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Vazda ističe da je HACCP kao sistem kontrole sigurnosti hrane reguliran Zakonom o hrani i Zakonom o veterinarstvu i da je jedan od preduvjeta za izvoz na tržište EU.

- HACCP je uvijek u zaštiti zdravlja potrošača i to znači da firme s tim sistemom postaju konkurentnije na tržištu, kazala je Vazda.

Do sada je ovu edukaciju prošlo više od 350 osoba iz BiH, a u posljednje vrijeme interes iskazuju i osobe iz susjednih zemalja. Po završetku edukacije polaznicima se dodjeljuju certifikati.

Edukacija je namijenjena pojedincima sa ili bez radnog iskustva, stručnjacima i uposlenicima iz ugostiteljstva, proizvodnje, distribucije, transporta i trgovine hranom, veterine, sanitarnog inženjerstva, prehrambene tehnologije, poljoprivrede, agronomije, biohemije, hemije, biologije i tržnim inspektoratima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik