Centrotrans predstavio nove autobuse: Prvi ove vrste u BiH

Bez autora
Apr 18 2024

Kompanija Centrotrans danas je u Sarajevu predstavila sedam novih autobusa u svojoj floti.

Novi autobusi uključuju luksuzni Neoplan Skyliner kapaciteta 78 sjedećih mjesta, prve takve vrste u našoj zemlji, četiri MAN R10 autobusa i dva minibusa Isuzu.

Radi se o autobusima koji su poznati po svojoj iznimnoj kvaliteti, udobnosti i sigurnosnim karakteristikama, te osiguravaju putnicima putovanje sa stilom i udobnošću, navode iz Centrotransa.

"S ponosom uvodimo nove autobuse u našu flotu. Cilj nam je kontinuirano poboljšavati kvalitetu naših usluga i unaprijediti cjelokupno iusksutvo putnika. Sedam novih autobusa predstavljaju našu predanost pružanju sigurnog, pouzdanog i udobnog prijevoza za naše putnike", kazao je dr. sc. Safudin Čengić, Predsjednik uprave Centrotransa.

Do ovog momenta ukupno je nabavljeno devet novih autobusa vrijednosti 5,2 miliona KM, a u toku je realizacija kupovine 11 autobusa za prigradski prijevoz putnika.

"Centrotrans je u proteklih par godina u Kantonu Sarajevo pružio i pomogao jako puno usluzi kvalitetnijeg javnog prijevoza. Sama činjenica da danas u javnom prijevozu KS imamo 115 vozila Centrotransa, da ti autobusi su prošle godine prošli preko 5 miliona km i prevezli preko 15 miliona putnika govori o bitnosti ove kompanije i onome što Centrotrans radi za sve nas u KS", kazao je ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta.

Tokom 2024. godine ova kompanija kupit će ukupno 33 autobusa, od čega 11 autobusa za međunarodni i vanlinijski prijevoz i 22 autobusa za gradski prijevoz putnika, za šta će se izdvojiti sredstva od 9,5 miliona KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik