Gde provesti vikend u Srbiji?

Bez autora
Jul 28 2013

Srbija, jedno putovanje, bezbroj doživljaja. To je akcija nacionalne turističke organizacije čiji je cilj da se domaći turisti podstaknu da putuju po Srbiji, bolje je upoznaju, a novac planiran za odmor, umesto u inostranstvu, potroše u svojoj zemlji. Akciju prati publikacija "52 vikenda u Srbiji". Takozvana Dunavska rivijera pravo je letnje turističko odredište. Uz Dunav kao glavni turistički mamac, svaka podunavska opština nudi nešto specifično. Pre svega tu je Srebrno jezero, koje već ima izgrađeno ime u svetu turizma, Ramska tvrđava koja se nalazi na obali Dunava i sam grad Veliko Gradište. Ramsku tvrđavu su na temeljima rimskog utvrđenja izgradili Turci. Sada učestvuju i u njenoj obnovi.

Gde provesti vikend u Srbiji?Program "52 vikenda u Srbiji" za cilj ima promociju vikend turizma širom naše zemlje. Značaj promocije domaćih destinacija u inostranstvu ali i na domaćem tržištu turističke organizacije ističu kao najbitnije segmente projekata popularizovanja turizma u našoj zemlji.

Srbija, jedno putovanje, bezbroj doživljaja. To je akcija nacionalne turističke organizacije čiji je cilj da se domaći turisti podstaknu da putuju po Srbiji, bolje je upoznaju, a novac planiran za odmor, umesto u inostranstvu, potroše u svojoj zemlji. Akciju prati publikacija "52 vikenda u Srbiji".

Takozvana Dunavska rivijera pravo je letnje turističko odredište. Uz Dunav kao glavni turistički mamac, svaka podunavska opština nudi nešto specifično.

"Pre svega tu je Srebrno jezero, koje već ima izgrađeno ime u svetu turizma, Ramska tvrđava koja se nalazi na obali Dunava i sam grad Veliko Gradište", kaže direktorka Turističke organizacije Veliko Gradište Ivana Dimitrijević.

Ramsku tvrđavu su na temeljima rimskog utvrđenja izgradili Turci. Sada učestvuju i u njenoj obnovi.

"Našli smo zajednički interes pošto je to njihova zaostavština iz vremena boravka na ovim prostorima da jednim projektom od milion i po evra za pet godina potpuno uredimo, restauriramo, saniramo i ambijentalno uklopimo u turističku ponudu naše opštine", kaže Živorad Sekulić, meštanin Rama.

Nedaleko je i Golubačka tvrđava čija obnova počinje najesen.

Dunav protiče kroz deset država a u Golubcu je najširi, čak šest kilometara. Upravo ovde on od lenje panonske reke postaje moćni Dunav koji se na svom putu do Crnog mora probija kroz dunavsko stenje i kamenje.

Vetrovi sa Karpata načinili su Golubac državnim centrom jedriličarstva.

Direktorka Turstičke organizacije Golubac Tatjana Miloradović kaže da se svake godine u Golupcu održavaju državna prvenstva u jedrenju, tako da je Golubac okosnica jedriličarstva, raznih drugih sportova na vodi, kao i ribarenja.

Publikacija "52 vikenda u Srbiji", bila je namenjena domaćim turistima, ali su za nju zaineteresovane i komšije.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Gordana Plamenac kaže da su je preveli na sve te jezike i to se pokazalo kao velika prekretnica u poslovnoj politici.

Boravak na Dunavskoj rivijeri ne mora da bude skup. Prenoćište se može pronaći za pet, šest evra. Cene u prodavnicama, kao i u drugim mestima, dok je voće i povrće jeftinije, kao i sveža riba tek izvučena iz Dunava.

A što se ambijenta tiče, šest kilometara širok Dunav stvara pravu morsku atmosferu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik