Kako je Samsung na početku kopirao Apple

Bez autora
Jul 16 2013

Apple i Samsung su dva najveća rivala na svetu kada su u pitanju smartfoni i tableti. Zapravo, oni su jedina dva proizvođača koja zaista ostvaruju ozbiljan profit kada su mobilne tehnologije u pitanju.Iako je Apple započeo revoluciju, Samsung je vrlo brzo uhvatio priključak, iako je to značilo da je u samom početku bio „primoran da pozajmi“ nešto od uspešnijeg Applea.

Kako je Samsung na početku kopirao AppleApple i Samsung su dva najveća rivala na svetu kada su u pitanju smartfoni i tableti. Zapravo, oni su jedina dva proizvođača koja zaista ostvaruju ozbiljan profit kada su mobilne tehnologije u pitanju.

Iako je Apple započeo revoluciju, Samsung je vrlo brzo uhvatio priključak, iako je to značilo da je u samom početku bio „primoran da pozajmi“ nešto od uspešnijeg Applea.

Pogledajte neke od primera koji pokazuju kako je Samsung kopirao Apple na samom početku:

- Aplikacija za snimanje glasa na Samsung Galaxyju SII izgleda skoro identičnoj onoj koja se nalazi na iPhoneu.

- Samsungovi kablovi za punjenje na prvom Galaxy Tabu izgledali su potpuno identično onima koji su dolazili uz iPad. Samsung se vrlo brzo okrenuo korišćenju standardnih USB punjača kada su tableti u pitanju.

- Pakovanje u kom je dolazio Galaxy Tab bilo je izuzetno slično pakovanju za Appleov iPad.

- Samsung je koristio slične ikone za aplikacije za svoje smartfone poput phone dialera i notepada.

- Originalni Samsung Galaxy S izgleda skoro kao identičan blizanac iPhonea.

- Samsung je stvorio Samsung novčanik, aplikaciju koja čuva kupone, karte za koncerte, putne karte... nakon što je Apple predstavio Passbook za iPhone.

- Samsung je pokušao da napravi nekoliko prodavnica koje izgledaju baš kao Apple prodavnice.

- Samsung takođe ima mini prodavnice sa specijalno obučenim osobljem koje vam može pomoći pri kupovini Galaxy tableta ili smartfona ili bilo kom drugom problemu. Ovo je jako slično koncpetu „genija“ u Apple prodavnicama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik