Metalski i elektrosektor u Federaciji BiH: Konzorcij startuje u februaru

Bez autora
Jan 26 2011

Konzorcij metalne i elektroindustrije u Federaciji BiH bit će formiran u februaru, saznaje Oslobođenje u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH. Tom prilikom članice će izabrati lidera konzorcija i dogovoriti se o budućem zajedničkom nastupu na domaćem i inostranom tržištu. Nakon decembarske sjednice Odbora u Tešnju, primjetan je interes kompanija za pristupanje sporazumu o formiranju konzorcija. Među njima je i Instruments iz Sarajevao, čija je djelatnost isporuka i ugradnja procesne i opreme namijenjene za energetsku industriju, odnosno izgradnju novih i revitalizacija postojećih objekata. Uključujući ovu kompaniju, budući konzorcij trenutno ima deset članica.

Metalski i elektrosektor u Federaciji BiH: Konzorcij startuje u februaruKonzorcij metalne i elektroindustrije u Federaciji BiH bit će formiran u februaru, saznaje Oslobođenje u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije BiH.

Tom prilikom članice će izabrati lidera konzorcija i dogovoriti se o budućem zajedničkom nastupu na domaćem i inostranom tržištu.

Sekretar Udruženja metalne i elektroindustrije pri P/GK FederacijeBiH Nafija Šehić - Mušić kaže da je, nakon decembarske sjednice Odbora u Tešnju, primjetan interes kompanija za pristupanje sporazumu o formiranju konzorcija. Među njima je i Instruments iz Sarajevao, čija je djelatnost isporuka i ugradnja procesne i opreme namijenjene za energetsku industriju, odnosno izgradnju novih i revitalizacija postojećih objekata. Uključujući ovu kompaniju, budući konzorcij trenutno ima deset članica.

- Nadam se da će do zvaničnog formiranja konzorcija broj članica biti povećan. Ovom industrijskom sektoru se kroz nekoliko pristupnih fondova nudi mogućnost u realizaciji brojnih investicijskih projekata. Na tendere koji s tim u vezi budu raspisani oni neće moći samostalno odgovoriti, kazala je sagovornica.

P/GK Federacije BiH do sada je inicirala formiranje konzorcija u oblasti građevinarstva i podržala nastojanja namjenske i auto-industrije u zajedničkom nastupu na inostranom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik