MMF predlaže Srbiji da ukine poreske olakšice

Bez autora
Jul 16 2013

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja je u maju boravila u Beogradu, predložila je Vladi Srbije da podigne donju stopu poreza na dodatu vrednost (PDV) sa osam na deset odsto, kao i da poveća naplatu poreza.U svom najnovijem izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu MMF-a, Fond je ukazao na posvećenost srpskih vlasti na unapređenju poreske administracije i poboljšanju poreskih propisa u skladu sa preporukama iz poslednjeg izveštaja misije ove međunarodne finansijske institucije.

MMF predlaže Srbiji da ukine poreske olakšiceMisija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja je u maju boravila u Beogradu, predložila je Vladi Srbije da podigne donju stopu poreza na dodatu vrednost (PDV) sa osam na deset odsto, kao i da poveća naplatu poreza.

U svom najnovijem izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu MMF-a, Fond je ukazao na posvećenost srpskih vlasti na unapređenju poreske administracije i poboljšanju poreskih propisa u skladu sa preporukama iz poslednjeg izveštaja misije ove međunarodne finansijske institucije.

Prema izveštaju MMF-a, srpske vlasti i zvaničnici Fonda dogovorili su se u maju da se mere za povećanje naplate prihoda dodatno koncentrišu na proširenje poreske osnovice. Zvaničnici ove međunarodne organizacije su, takođe, predložili Srbiji da ukine brojne poreske olakšice, među kojima je i povraćaj PDV-a za prvi kupljeni stan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik