Osim HGL-a ima još zainteresovanih za KAP

Bez autora
Jul 28 2013

Njemačka HGL Grupa krajem jula ili početkom avgusta trebalo bi da predstavi ponudu za preuzimanje Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, ali ta kompanija nije jedina zainteresovana za podgorički gigant. Finalna ponuda nije još dostavljena. HGL pokazivao je i pokazuje interesovanje za KAP. Poznato je da je princip Vlade da javnost upozna sa svim ponudama kada i ukoliko budu u finalnoj formi, odnosno zvaničnoj formi, odnosno kada budu zaokružene ponude. To je već urađeno sa ponudom Tosjali grupe koja je predstavljena i Parlamentu a samim tim i čitavoj javnosti tako da kada i ukoliko ova ponuda bude finalno zaokružena javnost će biti upoznata.

Osim HGL-a ima još zainteresovanih za KAPNjemačka HGL Grupa krajem jula ili početkom avgusta trebalo bi da predstavi ponudu za preuzimanje Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, ali ta kompanija nije jedina zainteresovana za podgorički gigant.

Portparol Ministarstva ekonomije Draženka Bećirović za radio Antena M kaže da finalna ponuda nije još dostavljena.

"HGL pokazivao je i pokazuje interesovanje za KAP. Poznato je da je princip Vlade da javnost upozna sa svim ponudama kada i ukoliko budu u finalnoj formi, odnosno zvaničnoj formi, odnosno kada budu zaokružene ponude. To smo već uradili sa ponudom Tosjali grupe koja je predstavljena i Parlamentu a samim tim i čitavoj javnosti tako da kada i ukoliko ova ponuda bude finalno zaokružena javnost će biti upoznata", rekla je ona.

Šef menadžerskog tima KAP-a Nebojša Dožić kaže za Antenu M da osim HGL-a ima još interesovanja za KAP.

"Ima interesovanja raznih ali kada stignu konkretne ponude vidjećemo onda. Dobro je što se interesuju, ja mislim da će ih biti sve više. Kako su pokazali ovi gosti iz Hrvatske u Parlamentu tako i drugi zvanično i nezvanično. Ja očekujem sve veće interesovanje", navodi Dožić.

Objašnjava i da je stanje u fabrici trenutno redovno.

"Redovno je stanje, treba da isplatimo plate u petak, sirovine nabavljamo, metal se prodaje", zaključuje Dožić.

Podsjetimo, Privredni sud nedavno je u KAP uveo stečaj, zbog duga od preko 380 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik