U Subotici otvaranje 180 radnih mesta

Multinacionalna kompanija "Studio Moderna" koja je javnosti u Srbiji poznata po TV prodaji "Top Shop" otvoriće u Subotici regionalni "kol centar", u kojem će posao dobiti 180 ljudi. Prvi "kol centar" ove kompanije u Srbiji otvoren je u Novom Sadu i zadužen je za prodaju samo u Srbiji, dok će subotički biti zadužen i za prodaju u Mađarskoj, a u njemu će moći da rade i osobe koje su u radnom odnosu u nekoj drugoj firmi. Tokom naredna tri do četiri meseca u "kol centru" posao će dobiti oko 180 ljudi, ali i će kapaciteti biti prošireni ukoliko prodaja krene prema očekivanjima. U Vojvodini uspešno posluje oko 230 stranih kompanija koje su uložile oko 6,37 milijardi evra i zaposlile 62.000 ljudi. U Vojvodinu najviše dolaze strane kompanije iz sektora agrobiznisa, metalske i prateće automobilske industrije, ali je VIP Fond sektor poslovnih usluga u koji spada i "Studio Moderna", prepoznat kao jedan od sektora budućnosti u Pokrajini.

U Subotici otvaranje 180 radnih mestaMultinacionalna kompanija "Studio Moderna" koja je javnosti u Srbiji poznata po TV prodaji "Top Shop" otvoriće u Subotici regionalni "kol centar", u kojem će posao dobiti 180 ljudi, saopštio je Fond za promociju investicija u Vojvodini (VIP fond).

Kako se navodi, prvi "kol centar" ove kompanije u Srbiji otvoren je u Novom Sadu i zadužen je za prodaju samo u Srbiji, dok će subotički biti zadužen i za prodaju u Mađarskoj, a u njemu će moći da rade i osobe koje su u radnom odnosu u nekoj drugoj firmi.

Predsednik kompanije Branimir Brkljač rekao je da će tokom naredna tri do četiri meseca u "kol centru" posao dobiti oko 180 ljudi, ali i da će kapaciteti biti prošireni ukoliko prodaja krene prema očekivanjima.

Direktor VIP Fonda Branislav Bugarski, koji je pružio značajnu podršku pri realizaciji ove investicije, podsetio je da u Vojvodini uspešno posluje oko 230 stranih kompanija koje su uložile oko 6,37 milijardi evra i zaposlile 62.000 ljudi.

Bugarski je kazao da u Vojvodinu najviše dolaze strane kompanije iz sektora agrobiznisa, metalske i prateće automobilske industrije, ali da je VIP Fond sektor poslovnih usluga u koji spada i "Studio Moderna", prepoznat kao jedan od sektora budućnosti u Pokrajini.

"Studio Moderna" posluje u 20 država i zapošljava više od 4.000 radnika u zemljama Istočne Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik