Uplate doprinosa za penzije veće za 6,6 odsto

Bez autora
Jul 28 2013

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je juče da od uplate za avgust, odnosno u naredna tri meseca važe nove, za 6,6 odsto više osnovice osiguranja za građane koji sami uplaćuju doprinose za penzije.Osnovice osiguranja za uplate doprinosa za penzije za avgust, septembar i oktobar su povećane zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu. Najniža osnovca iznosi 35 odsto prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja, a to je 21.416 dinara, dok je najviša osnovica pet prosečnih plata, odnosno 305.950 dinara.

Uplate doprinosa za penzije veće za 6,6 odstoRepublički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je juče da od uplate za avgust, odnosno u naredna tri meseca važe nove, za 6,6 odsto više osnovice osiguranja za građane koji sami uplaćuju doprinose za penzije.

Osnovice osiguranja za uplate doprinosa za penzije za avgust, septembar i oktobar su povećane zbog usklađivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu. Najniža osnovca iznosi 35 odsto prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja, a to je 21.416 dinara, dok je najviša osnovica pet prosečnih plata, odnosno 305.950 dinara.

Doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje je 24 odsto, odnosno mesečni izdatak će biti od 5.139,84 do 73.428 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik