Zagrebačka firma dobila 75.000 evra za razvoj novosadskog turizma

Bez autora
Apr 17 2011

Odbornici većinske koalicije u Skupštini Novog Sada izglasali su predlog Gradskog veća da se firmi Horwat&Horwat Consulting iz Zagreba, kao firmi sa najboljom ponudom na tenderu, uplati 75.000 evra. Ove pare hrvatska firma dobila je za izradu Studije turističkog razvoja Novog Sada. Turistička organizacija nema kapaciteta da sama pravi takvu studiju, i u svim gradovima se angažuju specijalizovane kompanije za te namene. U ovom slučaju cena je jeftinija u odnosu na studije koje su vršene u drugim gradovima i regijama, a radi se o američkoj kompaniji koja je radila master plan razvoja turizma Srbije, Stare Planine, Palića. Prilikom postupka javne nabavke konkursnu dokumentaciju su preuzeli „Horwat& Horwat iz Zagreba, Ekonomski institut iz Beograda, Aspeet iz Novog Sada i Inžinjering biro iz Zagreba.

Zagrebačka firma dobila 75.000 evra za razvoj novosadskog turizmaOdbornici većinske koalicije u Skupštini Novog Sada izglasali su predlog Gradskog veća da se firmi Horwat&Horwat Consulting iz Zagreba, kao firmi sa najboljom ponudom na tenderu, uplati 75.000 evra.

Ove pare hrvatska firma dobila je za izradu Studije turističkog razvoja Novog Sada.

Na pitanje Danasa zbog čega se parama građana Novog Sada finansira ova firma i ko je učestvovao na tenderu, iz Gradskog veća smo dobili pismeni odgovor.

„Turistička organizacija nema kapaciteta da sama pravi takvu studiju, i u svim gradovima se angažuju specijalizovane kompanije za te namene. U ovom slučaju cena je jeftinija u odnosu na studije koje su vršene u drugim gradovima i regijama, a radi se o američkoj kompaniji koja je radila master plan razvoja turizma Srbije, Stare Planine, Palića. Prilikom postupka javne nabavke konkursnu dokumentaciju su preuzeli „Horwat& Horwat iz Zagreba, Ekonomski institut iz Beograda, Aspeet iz Novog Sada i Inžinjering biro iz Zagreba“, piše u nepotpisanom odgovoru iz gradskog veća.

Ostaje pitanje zašto Gradsko veće direktnom pogodbom nije angažovao departman za turizam Prirodno-matemačkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu?

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik