Zelena zastavica na Orahovcu

Bez autora
Jul 28 2013

Nakon dva dana zabrane kupanja na plaži u Orahovcu opet se viori zelena zastavica. Naknadnom analizom Hidrometeorološkog zavoda utvrđeno je da je bila u pitanju prolazna pojačana količina bakterija i da je morska voda na tom dijelu prve klase. Republički inspektori preporučili su komunalnim inspektorima opštine Kotor da utvrde narednih dana uzroke sporadičnih pojava povećane koncentracije bakterija na toj lokaciji i da preduzme neophodne mjere zaštite. Rezultati 4. redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode na Crnogorskom primorju pokazuju da je kvalitet morske vode i dalje izuzetno dobrog kvaliteta na 95 odsto lokacija. Tokom sezone će se nastaviti kontrola kvaliteta morske vode zbog bezbjednost svih koji se odmaraju na primorju.

Zelena zastavica na OrahovcuNakon dva dana zabrane kupanja na plaži u Orahovcu opet se viori zelena zastavica.

Naknadnom analizom Hidrometeorološkog zavoda utvrđeno je da je bila u pitanju prolazna pojačana količina bakterija i da je morska voda na tom dijelu prve klase.

Republički inspektori preporučili su komunalnim inspektorima opštine Kotor da utvrde narednih dana uzroke sporadičnih pojava povećane koncentracije bakterija na toj lokaciji i da preduzme neophodne mjere zaštite, potvrdila je Radiju Crne Gore Sandra Radulovic iz JP Morsko dobro.

„Rezultati 4. redovnog mjerenja sanitarnog kvaliteta morske vode na Crnogorskom primorju pokazuju da je kvalitet morske vode i dalje izuzetno dobrog kvaliteta na 95 odsto lokacija“, kaže Sandra Radulović uz napomenu da će se tokom sezone nastaviti kontrola kvaliteta morske vode zbog bezbjednost svih koji se odmaraju na našem primorju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik