HEP ulaže 600 milijuna eura u novu akumulaciju

Bez autora
Aug 26 2012

Više od 600 milijuna eura vrijedan elektro-energetski projekt "Kosinj-Senj", koji obuhvaća povećanje akumulacije u Kosinju na 450 milijuna m3 (uz bok Peruči), gradnju novog tunela kroz Velebit, od višestruko povećanog kompenzacijskoga bazena Gusić polje u Brlogu do buduće HE »Senj 2«, potom gradnju HE "Otočac" i čitavog niza pratećih objekata – bit će načet već u ožujku sljedeće godine. To je prvi put javno, obznanio predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević, nakon što je u pratnji najbližih suradnika, direktora HE "Senj" Darija Škrgatića, voditelja projekta "Kosinj-Senj" Vedrana Jurića i drugih, na poticaj Stjepana Čačića i ostalih stranačkih kolega iz ličko-senjske Županijske organizacije HNS-a Liberalnih demokrata, posjetio Kosinj i sastao se s tamošnjim stanovništvom kako bi osluhnuo njihovo bilo i upoznao se s razmišljanjima načelnika Općine Perušić Ivice Turića.

HEP ulaže 600 milijuna eura u novu akumulacijuViše od 600 milijuna eura vrijedan elektro-energetski projekt "Kosinj-Senj", koji obuhvaća povećanje akumulacije u Kosinju na 450 milijuna m3 (uz bok Peruči), gradnju novog tunela kroz Velebit, od višestruko povećanog kompenzacijskoga bazena Gusić polje u Brlogu do buduće HE "Senj 2", potom gradnju HE »Otočac« i čitavog niza pratećih objekata – bit će načet već u ožujku sljedeće godine, piše Novi list.

To je, podsjećaju, prvi put javno, obznanio predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević, nakon što je u pratnji najbližih suradnika, direktora HE "Senj" Darija Škrgatića, voditelja projekta "Kosinj-Senj" Vedrana Jurića i drugih, na poticaj Stjepana Čačića i ostalih stranačkih kolega iz ličko-senjske Županijske organizacije HNS-a Liberalnih demokrata, posjetio Kosinj i sastao se s tamošnjim stanovništvom kako bi osluhnuo njihovo bilo i upoznao se s razmišljanjima načelnika Općine Perušić Ivice Turića.

– Držim ovo uistinu povijesnim trenutkom za HEP, ali i za Ličko-senjsku županiju! Kosinj, dakle, nije više utopija, nije ideja, on je stvarnost i samo pitanje tehnike i vremena, dodao je Koračević i izrazio žaljenje što se na tako nešto toliko dugo, 20 godina, čekalo, jer se, kako je rekao, radi o golemom energetskom potencijalu, kojim se međutim otvara i čitav niz drugih mogućnosti razvoja ovoga kraja. Duboko sam uvjeren da je na pomolu odgovorniji i snažniji pristup razvoju ovoga kraja i od centra države, a posebno županije i lokalne uprave. Dalje ovako, jednostavno, ne može jer ljudi odlaze, zaključio je Koračević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik