Od 1. oktobra skuplje grejanje

Bez autora
Sep 24 2012

Očekuje se da cene daljinskog grejanja u većini gradova u Srbiji narednog meseca budu povećane između 10 i 20 procenata zbog poskupljenja energenata.Nekim toplanama već su lokalne vlasti odobrile povećanje cene, druge očekuju nove cenovnike do kraja sedmice, ali ima i onih lokalnih samouprava koje ne planiraju poskupljenje daljinskog grejanja u toku predstojeće sezone koja počinje 15. oktobra i za koju je, kako tvrde nadležni u toplanama, sve spremno.

Od 1. oktobra skuplje grejanjeOčekuje se da cene daljinskog grejanja u većini gradova u Srbiji narednog meseca budu povećane između 10 i 20 procenata zbog poskupljenja energenata.

Nekim toplanama već su lokalne vlasti odobrile povećanje cene, druge očekuju nove cenovnike do kraja sedmice, ali ima i onih lokalnih samouprava koje ne planiraju poskupljenje daljinskog grejanja u toku predstojeće sezone koja počinje 15. oktobra i za koju je, kako tvrde nadležni u toplanama, sve spremno.

U Beogradu će grejanje zbog povećanja cena energenata poskupeti za 18,5 posto, potvrdio je za Tanjug direktor Uprave za energetiku Beograda Marko Stojanović.

Poslednja korekcija cene grejanja u Beogradu bila je 1. novembra 2011. godine, kada je grad, imajući u vidu materijalne mogućnosti građana, odobrio povećanje za svega 7,5 procenata iako je predlog Javnog komunalnog preduzeća Beogradske elektrane bio da grejanje poskupi za 14,6 posto. Od tada cena mazuta povećana je za više od 30 posto, gasa za 13,8 posto, dok su cene hemikalija za pripremu omekšane vode povećane za oko 50 posto.

Kragujevačka “Energetika” spremna je za predstojeću grejnu sezonu, a koliko će biti povećana cena toplotne energije još nije poznato, jer gradska uprava neće odobriti zahtev za poskupljenjem od 44 posto.

Gradska toplana u Nišu neće povećavati cene grejanja u ovoj godini, a takođe ni u Vranju za sada neće biti poskupljenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik