Za subvencije prijave do 20.09.

Bez autora
Sep 16 2012

Svi potencijalni korisnici Vladinog programa Program subvecioniranja potrošača električne energije treba da se do 20. septembra prijave nadležnim lokalnim institucijama za korišenje subvencije na električnu energiju za septembar. Vlada je usvojila novi Program subvencioniranja računa za utrošenu električnu energiju najugroženijim kategorijama stanovništva kojim je proširen broj korisnika kojima se subvencionira električna energija sa sadašnjih 13 hiljada korisnika na 27 hiljada potencijalnih korisnika. Svi zahtjevi koji korisnici prava na subvenciju dostave do 20. u mjesecu biće obrađeni i pravo na subvenciju potrošači ostvaruju počev od 1. narednog za prethodni mjesec. Elektroprivreda je na prijedlog Vlade, usvojila inicijativu da se se potrošačima koji uredno isplaćuju račune za utrošenu električnu energiju poveća popust sa pet na 10 odsto iznosa računa.

Za subvencije prijave do 20.09.Svi potencijalni korisnici Vladinog programa Program subvecioniranja potrošača električne energije treba da se do 20. septembra prijave nadležnim lokalnim institucijama za korišenje subvencije na električnu energiju za septembar.

Vlada je usvojila novi Program subvencioniranja računa za utrošenu električnu energiju najugroženijim kategorijama stanovništva kojim je proširen broj korisnika kojima se subvencionira električna energija sa sadašnjih 13 hiljada korisnika na 27 hiljada potencijalnih korisnika.

"Svi zahtjevi koji korisnici prava na subvenciju dostave do 20. u mjesecu biće obrađeni i pravo na subvenciju potrošači ostvaruju počev od 1. narednog za prethodni mjesec", objašnjeno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Elektroprivreda je na prijedlog Vlade, usvojila inicijativu da se se potrošačima koji uredno isplaćuju račune za utrošenu električnu energiju poveća popust sa pet na 10 odsto iznosa računa.

Procedura ostvarivanja prava na subvenciju podrazumijeva:

- Za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, lične invalidnine, njege i pomoći drugog lica i lica koja su smještena u drugu porodicu da zahtjev za ostvarivanje prava podnesu lokalnoj jedinici Centra za socijalni rad;

- Za korisnike materijalnog obezbjeđenja boraca zahtjev se prilaže nadležnom organu lokalne uprave za poslove boračke i invalidske zaštite;

- Za nezaposlene invalide rada druge ili treće kategorije i lica sa smetnjama u razvoju dokumentacija o statusu i zahtjev za subvenciju se podnosi biroima rada ili kancelarijama Zavoda za zapošljavanje prema mjestu boravka.

Pravo na subvenciju mogu ostvariti grupe potrošača kojima račun ne prelazi 60 eura i koji uredno izmiruju obaveze za isporučenu električnu energiju ili su sa EPCG sklopili Ugovor o dimnamici plaćanja neizmirenih obaveza i ako isti poštuju.

Korisnik koji ostvaruje pravo na subvenciju po više osnova može ostvariti subvenciju samo po jednom osnovu koji je za korisnika povoljniji.

Korisnici koji su ostvarili pravo na subvenciju nemaju obavezu ponovnog podnošenja zahtjeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik