Donacija Japana za unapređenje zdravstvenih usluga u DZ Rača

Bez autora
Sep 15 2013

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki prisustvovali su u petak u Domu zdravlja Rača puštanju u rad rendgen-aparata, koji je donacija Vlade Japana.Vrednost donacije, u okviru projekta podrške unapređenju zdravstvenih usluga u Srbiji, iznosi 39.500 evra. U pitanju je značajna donacija Vlade i naroda Japana.

Donacija Japana za unapređenje zdravstvenih usluga u DZ RačaMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović i ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki prisustvovali su u petak u Domu zdravlja Rača puštanju u rad rendgen-aparata, koji je donacija Vlade Japana.

Đukić-Dejanović je tom prilikom istakla da vrednost donacije, u okviru projekta podrške unapređenju zdravstvenih usluga u Srbiji, iznosi 39.500 evra.

Ona je objasnila da je u pitanju značajna donacija Vlade i naroda Japana, uz podsećanje na to da je Dom zdravlja Rača imao rendgen-aparat star više od 30 godina.

Kuroki je izrazio nadu da će novi aparat poboljšati zdravstvene usluge u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi u Rači.

Zdravstvena zaštita predstavlja osnovnu potrebu ljudi, naglasio je on i dodao da se nada da će ova donacija dodatno ojačati prijateljske veze Japana i Srbije.

Vlada Japana je od 1999. godine zdravstvu Srbije kroz razne donacije pomogla sa više od 460 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik