Ohrabriti svaki potez u stvaranju ambijenta za novo zapošljavanje

Bez autora
Oct 06 2013

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, Jovan Krkobabić, primio je u petak delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda koja se nalazi u višednevnoj poseti Srbiji. Razgovor s predstavnicima MMF-a bio je posvećen strukturnim reformama koje očekuju Srbiju posebno u domenu tržišta rada i PIO sistema.Jovan Krkobabić i Zuzana Murgasova, koja predvodi misiju MMF-a, zajednički su konstatovali da treba ohrabritit svaki potez koji doprinosi stvaranju ambijenta za novo zapošljavanje.

Ohrabriti svaki potez u stvaranju ambijenta za novo zapošljavanjePotpredsednik Vlade Srbije i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, Jovan Krkobabić, primio je u petak delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda koja se nalazi u višednevnoj poseti Srbiji.

Razgovor s predstavnicima MMF-a bio je posvećen strukturnim reformama koje očekuju Srbiju posebno u domenu tržišta rada i PIO sistema.

Jovan Krkobabić i Zuzana Murgasova, koja predvodi misiju MMF-a, zajednički su konstatovali da treba ohrabritit svaki potez koji doprinosi stvaranju ambijenta za novo zapošljavanje. Krkobabić je delagaciji MMF-a predočio da je pripremljena radna verzija Zakona o radu i da očekuje da i drugi partneri ulože maskimalan napor na neophodnom usaglašavanju kako bi došli do prihvatljvog teksta zakona. Očekuje se da će taj deo posla biti završen do kraja godine.

U delu razgovora koji se odnosio na stanje sistema PIO razmatrana su eventualna unapređenja u daljem funkcionisanju ovog velikog sistema. Potpredsednik Vlade Srbije predočio je i sve efekte reformi PIO iz 2011. godine kao i stepen ušteda koje su do sada dale rezultate. Zuzana Murgasova je, na kraju razgovora, izrazila zadovoljstvo spemnošću za dijalog kao i zahvalnost na precizno predočenoj slici poteza koji se tiču reformi u ovim domenima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik