Osnovana grupa vojvođanskih IT kompanija

Bez autora
Mar 16 2010

Vojvođanska grupa informaciono-tehnoloških kompanija, u koju se učlanilo više od 30 preduzeća osnovana je u Novom Sadu. Sedište grupe biće u naučno-tehnološkom parku u Inđiji. Udruživanje preduzeća koja se bave informacionim tehnologijama u klaster radi lakšeg poslovanja i nastupa na tržištu će ojačati njihovo poslovanje. Sobzirom da je taj sektor ključan za razvoj privrede, onda se kao zaključak nameće i potreba za izradom Strategije razvoja vojvođanskih klastera, koji će udruženi lakše nastupati na tenderima, konkurisati za fondova Evropske unije i praviti planove za dalji razvoj. Klasteri će, kao savremen način organizovanja rada firmi koje se bave istom delatnošću, i ubuduće imati podršku naučnih institucija...

Osnovana grupa vojvođanskih IT kompanijaVojvođanska grupa informaciono-tehnoloških kompanija, u koju se učlanilo više od 30 preduzeća osnovana je u Novom Sadu.

Sedište grupe biće u naučno-tehnološkom parku u Inđiji, najavljeno je na osnovačkoj skupštini održanoj na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor ocenio je da će udruživanje preduzeća koja se bave informacionim tehnologijama u klaster radi lakšeg poslovanja i nastupa na tržištu ojačati njihovo poslovanje.

"Ako smo se načelno izjasnili da je taj sektor ključan za razvoj privrede, onda se kao zaključak nameće i potreba za izradom Strategije razvoja vojvođanskih klastera, koji će udruženi lakše nastupati na tenderima, konkurisati za fondova Evropske unije i praviti planove za dalji razvoj", rekao je Pastor.

Na skupu je rečeno da će klasteri, kao savremen način organizovanja rada firmi koje se bave istom delatnošću, i ubuduće imati podršku naučnih institucija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik